söndag 11 april 2021

Spetälskesjukhuset

Nu var det ett tag sedan det senast hände något här på bloggen! Brist på tid och mycket annat har gjort att bloggen kommit lite i skym undan. Men nu är en ny bokrecension här! Denna gång handlar det om Camilla Lagerqvists Spetälskesjukhuset.

Elly har sommarlov. Hon är hos sin farmor i Järvsö, Hälsingland. I närheten av där de bor ligger Järvsös gamla spetälskesjukhus. Elly kan såklart inte låta bli att fascineras av platsen och dess historia. 
Nuförtiden är det gamla spetälskesjukhuset ett vårdhem för psykiskt sjuka män, men då alla patienter och all personal är iväg på en resa, står huset tomt. Elly är så pass nyfiken att hon inte kan låta bli att känna på dörren- den är öppen. Inne i byggnaden väntar en flicka på henne. Hon heter Saga och är lika gammal som Elly, men det är något som inte stämmer med Saga. Hon säger att alla som bor där försvunnit och att de har spetälska precis som hon själv...

En bra bok som man lätt kunde sluka. Tycker att det saknas viss bakgrundsfakta i boken då man slungas rätt in i berättelsen, men bortsett från det är det en väldigt bra bok som jag kan rekommendera.


//Felix

Titel: Spetälskesjukhuset
Författare: Camilla Lagerqvist
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2017
Läsålder: 9-12 år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar