måndag 1 mars 2021

Den mörkaste skuggan

Den mörkaste skuggan är den första boken jag läste av författaren Camilla Jönsson. Jag sprang över boken under ett besök på vårt lokala bibliotek.

Frida har precis fått flytta till fosterföräldrar eftersom att hennes riktiga föräldrar inte kan ta hand om henne längre. Allting känns därför nytt och främmande för Frida, och som grädde på moset, ska hon börja i en ny skola också. Samtidigt som Frida börjar på skolan börjar också Theodor. En liten, kort och tystlåten liten grabb som knappt märks av. Theodor bär också märkliga, ålderdomliga kläder. Det är dessutom någonting mystiskt med honom. Ena stunden är han där och andra stunden är han spårlöst försvunnen och ingen vet att han finns. Ingen utom Frida.
Snart inser Frida att något hemskt håller på att hända i det lilla samhället, men det är bara hon och Theodor som märker av det. Men vems sida står egentligen Theodor på?

En spännande bok som är både snabb-och lättläst. Ingen som kommer att hamna bland mina favoritböcker, men den var inte heller dålig. En okej bok helt enkelt.


//Felix

Titel: Den mörkaste skuggan
Författare: Camilla Jönsson
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2020
Läsålder: 9-12 år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar