onsdag 9 december 2020

Märkta för livet

Emelie Schepp har gett ut många böcker i serien om åklagare Jana Berzelius. Jag har precis läst den första i serien, Märkta för livet. Fyndade de första två i serien under en höstlovstrip till Kalmar där vi besökte en secondhandbutik full med böcker. Tummen upp för sådana fynd! 

Jana Berzelius har blivit en framgångsrik åklagare och får i uppdrag att leda arbetet kring ett uppmärksammat mord på Migrationsverkets verksamhetschef. På brottsplatsen görs inga avslöjande fynd mer än spår efter ett barn vilket är konstigt eftersom det inte fanns några barn i hemmet. Jana och hennes poliskollegor står mycket frågande när plötsligt ytterligare ett mord sker - denna gången på en ung pojke. Fler och fler pusselbitar läggs på rätt plats och Jana kommer allt närmare sin egna mörka historia... 

Det har var bra. Väldigt bra till och med. Vad glad jag är att andra delen i serien redan finns i min ägo. En rätt tragisk och mörk historia som på nåt sätt känns ganska aktuell. Det här är absolut en bok att sträckläsa! 

//Therese 

Titel: Märkta för livet
Författare: Emelie Schepp
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2013


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar