söndag 13 december 2020

Smakbit på en söndag


Förra helgen gick i en rasande fart med julförberedelser och annat fix så någon Smakbit hann vi inte med då! Men idag kör vi på igen! Idag kommer FamiljenBokmals smakbit från den andra boken i serien om Morden i Falsterbo, Fågelskådaren. Denna är skriven av Olséni & Hansen. Dagens andra smakbitar finner du här

"Egon vände sig mot sin gamla vän Ragnar som satt inklämd i baksätet med en stor otymplig barnvagn bredvid sig. 
- Ska du vänta i bilen, eller? sa Egon och knäppte upp bilbältet. 
- Ja, jag väntar här, muttrade Ragnar som inte var helt vaken än. Inte ens sitt älskade morgonkaffe hade han fått avnjuta innan Egon ivrigt bultade på dörren. Det var den typen av bultande med knuten hand som får en att tro att grannarna håller på att slå in dörren för att upptäckt att det brinner i ens kök. Var det något som kunde få Ragnar på dåligt humör så var det när han inte fick sitt sedvanliga morgonkaffe. Han föredrog att inleda sina dagar med morgontidningen och minst två koppar nybryggt kaffe i sängen tillsammans med sin älskade Märta." 

//Therese

3 kommentarer:

  1. Tack för smakbiten. Tror möjligen jag sett första boken i serien på någon blogg.

    SvaraRadera
  2. Stackars Ragnar. Vilken förfärlig start på dagen. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  3. vem vill inte ha sitt morgonkaffe att avnjuta till tidningen i lugn och ro? jag är helt på Ragnars sida i det här fallet. kände inte till boken. tack för smakebiten!

    SvaraRadera