tisdag 19 januari 2021

Kalle Skavank - Tavlan i Tallkrogen



Petrus Dahlin har skrivit många böcker om Kalle Skavank. Det här är den första som jag läser. Det är den tionde delen i serien och den heter Tavlan i Tallkrogen

Kalle Skavank är en kille på typ 10 år. Han kallas för Skavank eftersom han har en protes på sin fot. Han hjälper ibland sin pappa i kiosken och dessutom är han väldigt bra på att lösa olika problem och klurigheter. Därför kallas han sig för kioskdeckare. Tillsammans med sin kusin Dilsa löser han fallen. Hon är den tuffa och han är den lite mer försiktiga. 
En sen kväll kommer en liten tjej hem till Kalle Skavank. Hon berättar att hennes familj har blivit bestulna på en urna. Den är väldigt gammal och värd mycket pengar. Men polisen har hittat urnan trasig i grannarnas sopor. Kan verkligen Kalle och Dilsa hjälpa till på något sätt? 

Den här boken var både rolig och spännande. Jag kunde inte sluta läsa på slutet. Jag tror absolut att jag kommer läsa fler Kalle Skavank. Även att det är en lång serie behöver man inte läsa de i ordning. 

//Felicia 

Titel: Kalle Skavank - Tavlan i Tallkrogen
Författare: Petrus Dahlin
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2012
Läsålder: 6-9 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar