söndag 29 november 2020

Smakbit på en söndag


Söndag igen, vilket betyder att det är dags för nya smakbitar! Idag kommer FamiljenBokmals smakbit från Emelie Schepps första deckare om Jana Berzelius - Märkta för livet. Är du sugen på fler smakbitar så kolla in här


"Grindarna utanför huset var stängda. Låsta. Gabriel tittade sig omkring. Härifrån såg han knappt Östanvägen 204 där mordet hade begåtts. Han tryckte på porttelefonen och väntade på svar. Tryckte igen och lade till ett hallå den här gången. Ryckte lite lätt i de låsta grindarna som gav ifrån sig ett skramlande ljud. 
Var fan var Hanna nu då? Hon syntes fortfarande inte till. Hon kunde ju inte gått till någon av parallellgatorna? Nej, inte utan att säga till först. Det skulle hon aldrig göra. 
Han suckade, tog ett steg bakåt och trampade rakt i en vattenpöl. Kände hur det kalla vattnet sögs in av den svarta tubsockan i höger sko. Toppen. Verkligen. 
Han tittade upp mot huset igen. Såg fortfarande inga tecken på liv. Ville helst av allt ge upp, direkt, och åka till närmaste lunchställe och bara äta. Men så fick han se något i ögonvrån. Något som rörde sig. Han ansträngde ögonen för att se vad det var. En övervakningskamera! Han tryckte på porttelefonen, ropade flera gånger efter svar och lyckades i sin iver förtränga känslan av yrsel som sakta kom smygande." 

//Therese 


4 kommentarer:

  1. Har läst denna och även nästa del. Lite lagom spännande och underhållande.

    SvaraRadera
  2. Det var den här som fick mig att fastna för den serien. Har precis läst den senaste av henne.

    SvaraRadera
  3. Den har jag läst! Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  4. känner väl igen författarnamnet men inte titeln. har inge läst av den här författaren. tack för smakebiten!

    SvaraRadera