måndag 7 september 2020

Pogba: Vägen till Proffsligorna

Pogba : vägen till proffsligorna (e-bok)

Pogba: Vägen till Proffsligorna är en bok i den fristående serien Fotbollsstjärnor av Matt Oldfield. Fotbollsstjärnor är en serie av biografier på olika fotbollsspelare. Det finns bara några böcker översatta till svenska medans det finns en hel uppsjö på engelska. 

Paul Pogba växer upp i Paris förort Renardière. Där bor han tillsammans med sin mamma och sina två bröder Mathias och Florentin. I Renardière bor många familjer från Afrika. Paul och hans familj kommer själva från Guinea. När boken börjar är Paul tre år gammal och har en dröm: Att bli världens bästa fotbollsspelare. En dröm som nästan skulle gå i uppfyllelse. Paul spelar fotboll på varenda lediga tid han får. Han hänger med sina stora bröder ner till planen på gården. Från en början fick Paul inte vara med men det ska det snart bli ändring på...

Då jag själv är fotbollsintresserad fastnade jag något extremt för den här boken. En bok som väckte starka känslor (framförallt i att våga tro på sig själv och aldrig ge upp). Boken är både lättläst och lärorik. Perfekt för den fotbollsintresserade!

//Felix


Titel: Pogba: Vägen till Proffsligorna
Författare: Matt Oldfield
Förlag: Tukan Förlag
Utgivningsår: 2018
Läsålder: 6-12 år 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar