onsdag 23 september 2020

Neymar: Vägen till Proffsligorna

Neymar: Vägen till proffsligorna är en bok i den fristående serien fotbollsstjärnor. Matt Oldfield står som författare till denna serie av biografier. I serien finns endast ett fåtal översatta till svenska medans det finns en hel uppsjö på engelska. Som titeln på boken antyder handlar denna bok om Neymar.

Neymar växer upp i en förort till den brasilianska staden Sao Paulo. När han är liten drömmar han o  att bli fotbollsproffs. De flesta barn i Neymars ålder sover med gosedjur. Det gör inte Neymar. Han sover med en fotboll. Hans pappa Neymar Sr har tidigare spelat i den brasilianska storklubben Santos, en klubb som hans son snart också skulle börja spela för. Medans att åren går blir Neymar bara bättre och bättre. Neymar och hans pappa spelar fotboll på stranden och på vägen hem från skolan spelar Neymar fotboll på gatorna. Neymar blir allt bättre och börjar spela i Santos. Det var stort för Neymar, men det var bara början...

Precis som alla andra böcker i serien som jag har läst är de båda lättlästa och lärorika. Perfekt för den fotbollsintresserade! Om ni vill läsa andra böcker i serien länkar jag till Pogba och Ronaldo nedan.

Pogba

Ronaldo

//Felix

Titel: Neymar: Vägen till Proffsligorna
Författare: Matt Oldfield
Förlag: Tukan Förlag
Utgivningsår: 2018
Läsålder: 6-12 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar