lördag 8 augusti 2020

Blodsband


Edvard Fenvik är den fd juristen som tidigare i år debuterade med boken Blodsband. I år var det den här boken som var sommarens följetong i vår lokala dagstidning och det var också så jag fick upp ögonen för den.


BlodsbandDet här är den första boken i en tänkt serie om poliserna Sasha och Oscar vid Stockholmspolisen.
Ett gäng unga män firar sin avslutade militärtjänstgöring med ett fylleslag på en Finlandsfärja. En fest som slutar med ett allvarligt brott... 25 år senare sker ett till synes bestialiskt mord och ärendet hamnar på bordet hos Sasha, Oscar och deras kollegor. Ganska snart verkar mordet vara nära en lösning men när ännu ett liknande mord sker börjar kollegorna tvivla... Är det verkligen så enkelt som alla först trodde?

Det här var en kriminalroman där jag väldigt tidigt i handlingen anade upplösningen. Inte en särskilt originell historia alltså. Det är ett ganska brett persongalleri och det känns aldrig helt självklart vilka som egentligen är bokens huvudpersoner. Jag är inte helt övertygad att jag kommer fortsätta läsa serien men vi får se.. Boken är åtminstone välskriven och det märks att författaren har goda kunskaper inom området.

//Therese

Titel: Blodsband
Författare: Edvard Fenvik
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar