fredag 21 augusti 2020

Skarven

Sara Lövestam har tidigare skrivit flera böcker för vuxna. Skarven är hennes första bok för ungdomar. Sara nominerades år 2015 till årets bästa barn- och ungdomsboksdebut, Slangbellan, med boken "Som Eld". Skarven har jag fått i julklapp.

Skarven (inbunden)Olivia, Ludde och Johanna som alla kallar för Johan bor tillsammans på ön Sländö. Det är något mystiskt på gång på ön Skarvön som ligger utanför Sländö. Skarvön kallas just för Skarvön på grund av att alla skarvar häckar där och alla träden är döda och sträcker sig mot himlen med sina kala stammar och grenar. En dag ser Johanna att det inte är några skarvar på Skarvön, utan en människa. Han rör sig underligt och verkar smyga, som om han inte vill bli sedd. Tillsammans åker de tre vännerna till Skarvön för att ta reda på mer. Då kastas de in i centrum för en skrämmande mordgåta på ön där de själva bor, Sländö...

Bra bok! Lättläst och varje kapitel utspelar sig från en av kompisarnas perspektiv, vilket som jag kände blev lite rörigt till slut, men det är väl en smaksak. Men det är inget som förstör handlingen! Då vi själva bor ute vid skärgården känner man igen sig lite extra i den miljö som boken utspelar sig i, vilket som jag tycker om!

//Felix

Titel: Skarven
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Lilla Pirat Förlaget
Utgivningsår: 2016
Läsålder: 9-12 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar