fredag 14 augusti 2020

Det Magiska Hjärtat

Det Magiska Hjärtat är en av de många böcker som jag har läst av författaren Kristina Ohlsson. Författaren är alltså ett välkänt namn för mig. Kristina har skrivit många böcker både för ungdomar och vuxna. Det Magiska Hjärtat är en av många böcker Kristina skrivit för ungdomar.

Det magiska hjärtat (inbunden)Robertas absolut bästa vän Charlotte ligger på sjukhus och är svårt sjuk. Hon har hjärtproblem. På en auktion hittar Roberta en jordglob som hon får veta är magisk av hennes morfar. Om man lyckas fullfölja ett svårt uppdrag kan globen uppfylla en önskan. Då ser såklart Roberta en chans att rädda Charlotte! Tillsammans med sin kompis Eric gör hon allt som står i hennes makt för att uppnå kravet för uppdraget. Men ska de hinna rädda Charlotte innan det är försent?

Boken var bra och välskriven. Ett, vad det verkar som rätt så barnsligt "problem" men som författaren ändå lyckas baka ihop till något för ungdomar att läsa! Detta är en fristående bok. Boken utspelar sig, som många av Kristinas böcker, någonstans runt Kristianstad i Skåne där författaren själv är uppväxt. En spännande och lättläst bok om vad vänskap kan göra!


//Felix


Titel: Det Magiska Hjärtat
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Lilla Pirat Förlaget
Utgivningsår: 2016
Läsålder: 9-12 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar