torsdag 15 oktober 2020

Varelserna. Emmas bok

Varelserna. Emmas bok är den andra delen i zombieserien Varelserna, skriven av Magnus Nordin. Serien handlar om ett virus som håller Gotland i ett järngrepp. Om ni vill se recensionen på första boken i serien som heter Varelserna. Elias bok, hittar ni den här.

Gotland är drabbat av ett virus som förvandlar människor till zombier. Det går inte att ta sig ifrån ön. Militären har fartyg och helikoptrar utsatta runt hela ön. Om man försöker fly blir man ihjälskjuten.
Emma och Sebbe har över natten gömt sig i en ödelada. Där sitter de och väntar på gryningen. När det ljusnar måste de ge sig iväg. Emma måste nämligen hitta sin bror Elias som kom bort under en attack av döingarna. Emma vet att han måste kommit bort någonstans runt byn Kappelshamn men hon har varken karta eller kompass. Varken Emma eller Sebbe känner igen sig. Allt är så annorlunda och öde sedan virusets utbrott. Kommer Emma och Sebbe någonsin hitta Elias?

En bok som jag tyckte var helt ok. Inte någon fantast vad gäller skräck dock. Denna boken tyckte jag däremot var bättre än den första. Om man inte läst den första delen rekommenderar jag att man gör det innan man ger sig på denna. 


//Felix

Titel: Varelserna. Emmas bok
Författare: Magnus Nordin
Förlag: Berghs
Utgivningsår: 2014
Läsålder: 10-15 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar